Замовити книгу "Що це взагалі таке? 150 років сучасного мистецтва в одній пілюлі". Вілл Гомперц

У Києві відкрилася виставка робіт легендарного художника Івана Марчука

Коли

01 June - 27 June

Де

Sky Art Foundation Київ, вул. Хрещатик, 38/2

Вартість

Бесплатно

2

Напередодні літа у столичному ЦУМі (Київ, Хрещатик, 38, 7 поверх) відкрилася персональна художня виставка картин легендарного Івана Марчука – українського художника, який кілька років тому увійшов до британського список «Сто геніїв сучасності».

Виставка триватиме до 27 червня, вхід для всіх охочих – вільний. Організатор заходу – Sky Art Foundation. Партнери – ЦУМ та Business Gallery Ukraine.

Представлений Sky Art Foundation проект «Коріння» («The Roots») об’єднав близька сорока полотен п’яти (з 12) авторських циклів широкого творчого діапазону – від філософськи проникливого «Голосу моєї душі» і гіперреалістичних пейзажів до витончених картин серії «Втомлена мелодія» (серію картин створено у 70-х роках та буде експоновано вперше) та сюрреалістичного космізму «Погляду у безмежність». Також митець пропонує глядачеві новий монументальний цикл своїх робіт «Кольорові прелюдії» (10 полотен), який експонується вперше.

«Ще в університетські роки я вирішив, що хочу бути ненормальним художником. Я не краще або гірше інших авторів, я просто – інший. Мої роботи – голос душі. Якщо ви запитаєте, як я їх створюю, то я відповім: просто піднявши голову вгору і побачивши небесну красу. Я дуже задоволений експозицією цього проекту, його організацією. Працюючи в майстерні, я по суті не бачу власних картин, і єдина можливість спостерігати за повноцінним проектом – виставка. Я бачу проект у ту ж мить, коли його бачить мій глядач», – ділиться сам автор.

«Унікальність цієї виставки у тому, що вона зібрала відразу кілька серій робіт автора. І, безумовно, ми бачимо відповідь публіки на це – величезна кількість відвідувачів проекту. Нічого дивного, адже експозиція робіт особистості такого масштабу як Іван Марчук – одна з найважливіших культурно-освітніх подій в Україні»,  – зазначає Дмитро Палієнко, засновник Sky Art Foundation.

Організатори

Схожі заходи

Портрет художника. Анатолій Криволап - Академія мистецтв України
виставка 30 September - 28 October

Портрет художника. Анатолій Криволап – Академія мистецтв України

Академія мистецтв України 11716
«Відродження» - виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури
виставка 26 August - 26 October

«Відродження» – виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури

Музей видатних діячів української культури 11850
ЩЕ

Коментарі