«31 липня» Олександр Янович в ЦСМ «Білий Світ»

Коли

31 July - 19 August

Де

ЦСМ "Білий світ" Київ, вул. Пушкінська, 21-А

Вартість

Бесплатно

«31 липня» Олександр Янович в ЦСМ «Білий Світ»

З 31 липня по 19 серпня у ЦСМ «Білий Світ» проходитиме виставка Олександра Яновича під назвою «31 липня».

Автор виставки впевнено може називати себе молодим художником, адже першу персональну виставку живописних робіт – «Zero» – він представив публіці лише два роки тому. Втім, Олександр Янович тримає непоганий експозиційний темп, і «31 липня» стає його четвертою персональною виставкою, не рахуючи вже багатьох групових.

«31 липня» Олександр Янович в ЦСМ «Білий Світ»

Що ми побачимо в «Білому Світі» в останній день липня? Передусім – запал, енергію та швидкість молодого митця, що здобув знання та інструменти, необхідні для втілення власних намірів; розмаїття ідей, технік, сюжетів та образів; різні композиційні рішення – окремі картини та поліптихи, зібрання неочікуваних форматів та самобутнє поєднання кольорів. До підбірки робіт увійшли портрети, пейзажі та анімалістка. Є й картини, що можна назвати абстрактними, доки не дізнаєшся їхню назву. Проте, прочитавши або почувши її, знаходиш у абстрактних композиціях і небо, і землю, і танцівницю, що кружляє в танку; вже відрізняєш скелю, яка поросла кущами, від підборіддя, що поросло бородою.

«31 липня» Олександр Янович в ЦСМ «Білий Світ»

Цю експозицію можна порівняти з клаптиковою ковдрою, зшитою з вражень про близькі й далекі подорожі, з хвилин сімейного затишку, з досвіду медитацій на свіжому повітрі та з цілої палітри переживань – від напруженого очікування до безтурботної замріяності, від пірнання обличчям в сніговий замет до стрибків через вогнище на Івана Купала.

«31 липня» Олександр Янович в ЦСМ «Білий Світ»

Коли день стане явищем, до галереї «Білий світ» полетить комета; напевно, щось згорить в атмосфері ще до монтажу, а щось змінить свою кристалічну решітку вже у стінах білого куба. Можливо, розрахунки були неправильні, й відбудеться зіткнення з непорозумінням та критикою. Але це, безумовно, подія, а яка саме – вирішувати глядачам.

Відкриття виставки 31 липня о 19:00

Експозиція триватиме до 19 серпня

 

Розклад роботи галереї: Вт-нд – 11:00-19:00; пн – вихідний

Вхід вільний

Організатори

Схожі заходи

Портрет художника. Анатолій Криволап - Академія мистецтв України
виставка 30 September - 28 October

Портрет художника. Анатолій Криволап – Академія мистецтв України

Академія мистецтв України 11575
«Відродження» - виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури
виставка 26 August - 26 October

«Відродження» – виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури

Музей видатних діячів української культури 11705
ЩЕ

Коментарі