Замовити книгу "Що це взагалі таке? 150 років сучасного мистецтва в одній пілюлі". Вілл Гомперц

В ЦУМ відкриється унікальна виставка графічних робіт про Київ

Коли

23 October - 27 November

Де

Арт-простір ЦУМ м. Київ, Хрещатик, 38, 7 поверх

Вартість

Бесплатно

В ЦУМ відкриється унікальна виставка графічних робіт про Київ

23 жовтня в арт-просторі ЦУМ відбудеться відкриття персонального проекту відомого майстра станкової графіки Олесі Джураєвої «Reflection».

На виставці буде представлено більше 20-ти ліногравюр лімітованого випуску, десять з яких виконані у техніці колаж. Роботи експозиції датуються 2014-2018 рр. На створення ліногравюр серії «Reflection» Джураєву надихнуло рідне місто Київ.

В ЦУМ відкриється унікальна виставка графічних робіт про Київ

Виставка проходитиме до 27 листопада, вхід для усіх бажаючих – вільний. Організатор проекту – Sky Art Foundation, партнер – ЦУМ Київ.

«Нові будівлі зі скла та бетону. Вони можуть подобатись, можуть викликати відразу. Як свого часу електрика, так і скляні поверхні сьогодні змінюють моє місто. Я тільки спостерігаю. Але зізнаюсь – ритми, які віддзеркалюються у скляних поверхнях, мене заворожують», – коментує власний проект Олеся Джураєва.

За словами авторки, звичка спостерігати за еволюцією архітектури міста надихнула її на створення колажів із відбитків ліногравюр, над якими художниця працювала майже весь 2018 рік.

Міжнародні критики мистецтва називають Джураєву «яскравим представником української сучасної графічної школи». Попит та інтерес до робіт авторки на світовій арені постійно зростає – виставки художниці проходять у США, Мексиці, Аргентині, Австралії, Франції, Німеччині, Іспанії, Італії, Бельгії та інших країнах.

В ЦУМ відкриється унікальна виставка графічних робіт про Київ

«Олеся Джураєва – мабуть, єдиний український представник станкової графіки нового покоління, визнаний далеко за межами України. Її роботи друкують в іменитих каталогах та журналах, виставляють у кращих світових галереях. Вона – учасниця і переможець багатьох міжнародних конкурсів графічних робіт. Її твори нагадують візуальний щоденник життя», – відзначає Дмитро Палієнко, засновник фонду Sky Art Foundation.

В ЦУМ відкриється унікальна виставка графічних робіт про Київ

Про художницю:

Олеся Джураєва народилась у 1982 році в Душанбе, Таджикистан. Переїхала до України у 1989 році. Вчилася у Київському державному інституті декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, який закінчила у 2006 році. З 2004 року є членом Національної спілки художників України.

Художниця працює з різними графічними техніками – офортом, ліногравюрою, мецо-тинто, пастеллю.

Роботи Джураєвої входять у громадські колекції Бразилії (Cristiano Varella Memorial Foundation), Італії (Колекція громади міста Скіо, а також Відділення малюнків та друкованих видань Академії вишуканих мистецтв Катанії), Португалії (Сбірка друкованих видань Douro Biennial), Румунії (Музей мистецтв міста Клуж Іскусств), України (Днепропетровский музей художніх мистецтв) та США (Музей мистецтв Цукермана, колекція та архів Південної міжнародної ради графіки).

На рахунку Олесі Джураевої участь у більш ніж 100 групових виставках, бієнале, конкурсах, а також 16 індивідуальних проектах по усьому світу. Серед свіжих – дві індивідуальні виставки у Франції: «Olesya Dzhurayeva, linograveuse Ukrainienne» (ателье-галерея «Bressigny», Анже) та Асоціація ARNODVA (Лармор-Баден). А також проект Landen у берлінській галереї «Wetterney».

Організатори

Схожі заходи

Портрет художника. Анатолій Криволап - Академія мистецтв України
виставка 30 September - 28 October

Портрет художника. Анатолій Криволап – Академія мистецтв України

Академія мистецтв України 11119
«Відродження» - виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури
виставка 26 August - 26 October

«Відродження» – виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури

Музей видатних діячів української культури 11251
ЩЕ

Коментарі