1400x90-arthuss-2

“Земля як не / суб’єкт”. Проект “Земельна відповідь” у ЦСМ М17

Коли

19 September - 01 October

Де

Центр Сучасного Мистецтва М17 м.Київ, вул. Антоновича, 102-104

Вартість

Бесплатно

“Земля як не/суб’єкт” – виставка творів мистецької частини проекту Земельна відповідь – відкривається 19 вересня о 18:30 у просторі Центру сучасного мистецтва М17.

“Всі говорять про земельне питання, проте ніхто не питає відповіді у землі”.

primer-dlya-razdela-afishiПроект «Земельна відповідь», пропонуючи можливі шляхи розвитку агросфери, фіксує пов’язану з ним проблематику та проявляє найбільші конфлікти.
Однією зі своїх важливих задач творці проекту бачать у необхідності залучити до діалогу про долю земельної реформи в Україні новий суб’єкт – землю, голос якої допомагають почути сучасні художники.

Протягом літа Єгор Анцигін (Егор Анцыгин), Тереза та Михайло Барабаш ( Tereza BarabashMykhaylo Barabash), Віра Ганжа, Гнилицька Ксенія, Артем Волокітін та Тетяна Маліновська (Artem VolokitinTatyana Malinovskaya), Микита та Єгор Зігура (Nikita ZiguraEgor Zigura), Костянтин Зоркін (Константин Зоркин), Анна Кахіані (Anna Kakhiani), Алевтина Кахідзе (Alevtina Kakhidze), Богдан Андрійцев, Сергій Якунін (сергей якунин) створювали свої роботи, досліджуючи проблематику сфери: земля не сприймається як Суб’єкт. Ставлення до землі як ресурсу, проте не як до суб’єкта із власними інтересами, окрім її виснаження, також породжує конфлікти.

Організатори проекту переконані, що в сучасному світі роль художника не тільки в емоційному вираженні того, що він відчуває, а й пізнавальна, дослідницька та аналітична робота. При цьому, Ксенія Малих (Ксения Малых), мистецтвознавець та кураторка, підкреслює важливість комунікативної ролі мистецтва.

«..У проекті «Земельна відповідь» ми вперше можемо спостерігати як голос художника долучається до вирішення реальних суспільних проблем, говорячи від імені чогось/ когось, що не може говорити. Ми стаємо свідками конструювання нової реальності. По великому рахунку це вже і є нова реальність…» – прокоментувала задум проекту мистецтвознавець Ольга Балашова (Olya Balashova), яка виступила консультантом проекту.

У мистецькій частині проекту включено і сучасне поетичне мистецтво – твір поета та репера Артема Лоїка «Мама земля». Організатори проекту прокоментували: «Як можна викрити та знешкодити популізм? Можливо, один з варіантів – посилити до абсурду ідею, якою він живиться».

Протягом дії експозиції у просторі цих художніх висловлювань заплановані тематичні конференції, круглі столи та інші заходи, а 29.09.2017 – презентація результатів форсайту у спільному каталозі із художніми роботами.

Більше про подію – на сайті: http://landresponds.org.ua/art/zemlya-vidpovidaie-u-tvorah-suchasnih-ukrainskih-mittsiv.html


Час відкриття 19.09. о 18:30 (може бути оновлено), вхід вільний.

Дні роботи експозиції художніх творів Земельної відповіді – з 19.09. до 01.10. включно.

Час роботи: з 11:00 до 20:00, за виключенням днів із особливим графіком у зв’язку з тематичними заходами (інформація про графік заходів оновлюватиметься на сайті проекту – landresponds.org.ua у розділі «Арт» – та сторінці Земельна відповідь у фейсбук)

Місце експозиції: Центр Сучасного Мистецтва М17, Київ, вул. Антоновича 102-104.


В якості фундаторів мистецької частини проекту об’єднали свої зусилля: Компания Эффективные инвестиции, автоматизована система управління Forland, “Roadstead Terminal Concord” (рейдовий термінал Конкорд), юридична компанія LCF Law Group,
і генеральний фундатор — «Інтерпроект GMBH» (Interprojekt GMBH)

Типографія, що допомагає появі каталогу творів із результатами форсайт-дослідження: Типография Huss (www.huss.com.ua)

Офіційна сторінка події: https://www.facebook.com/events/477457159280391/

Організатори

Схожі заходи

yakovec
exhibition 02 February - 20 February

“Міфи та реальність” в Карась Галереї

Карась Галерея 1992
petro-smetana-2017-polotno-oliya-akril-emali-lak-100-h-160
exhibition 03 February - 16 February

Живописний проект Петра Сметани «Сажа» в Триптих Арт

Галерея «Триптих АРТ» 2289
glazed-madonnas-persens
exhibition 02 February - 25 February

Артём Андрейчук (Kaffelman) «Perfection»

Бар RAW 2322
ЩЕ

Коментарі