«Кияни та гості». Катерина Косьяненко в Музеї історії Києва

Коли

20 October - 31 October

Де

Музей історії Києва вул. Б.Хмельницького, 7, м. Київ

Вартість

Бесплатно

МВЦ «Музей історії міста Києва» та галерея «КалитаАртКлуб» представляють персональну виставку живопису «Кияни та гості» Катерини Косьяненко, що пройде 20-31 жовтня 2017 року в Музеї історії міста Києва (вул. Б. Хмельницького, 7).

Катерина Косьяненко – киянка і не дивно, що ця виставка – це її освідчення в любові до рідного Міста. Картини художниці – уявний образ Києва, його живописна інтерпретація. На виставці будуть представлені урбаністичні пейзажі, жанрові твори та картини  з осучасненими іконописними сюжетами. Серію «Оболонські святі» очолює небесний покровитель Києва – Архангел Михаїл, що їде верхи на білому коні («Михайло», 2012), мандруючи сучасним містом. А модернізовані святі Ірина та Тетяна вдало вписані авторкою в сучасне архітектурне середовище популярного спального київського району. Делікатні натяки, щирі відчуття, несподівані образи.

Авторський професійний живопис без лубочних, банальних сюжетів «для туристів». Але це Київ: його неповторні вулиці, своєрідний темперамент, особлива атмосфера, душевні старенькі  дворики-примари, пам’ятки архітектури, величні історичні пагорби, зіпсовані свічками-висотками,  та різний люд, що живе в місті – кияни та гості. На картинах – те, що збереглося, те, що закарбувалось в пам’яті, те, що нафантазовано авторкою. Люди. Вражені, сумні, веселі, доброзичливі, а інколи й не дуже.

afisha-1

На виставці можна побачити ретроспекцію та нові картини  Катерини: мрійливу «Зупинку «Парадайз» (2012) з квітучими каштанами-символами Міста; бетонні багатоповерхівки, перетворені на арт-об’єкти; середньовічні персонажі в «Прогулянці з монстрами» (2016); елегійний, містичний булгаковський «Вечір» (2017), що демонструє величні київські пагорби; вишукані дівочі постаті картини «Селфі» (2017), які позують на фоні неповторних київських краєвидів; ефемерний прозорий «Автобус» (2017), що мандрує Містом з  фресковими персонажами-пасажирами.

Катерина Косьяненко – живописець, випускниця Національної академії мистецтва і архітектури, магістр живопису, член Національної спілки художників України. Персональна виставка живопису в музейно-виставковому центрі «Музеї історії Києва» – двадцять четверта в  творчій біографії художниці.

23  персональні виставки живопису художниці пройшли в Україні, Франції (Париж та Ніцца), ОАЕ (Абу-Дабі), Польщі (Краков, Варшава та Ольштин).

Мистецтвознавець Лідія Гурська

Відкриття – 20 жовтня о 18:00

Сторінка події: https://www.facebook.com/events/388836348200264/

Організатори

Схожі заходи

yakovec
exhibition 02 February - 20 February

“Міфи та реальність” в Карась Галереї

Карась Галерея 1982
petro-smetana-2017-polotno-oliya-akril-emali-lak-100-h-160
exhibition 03 February - 16 February

Живописний проект Петра Сметани «Сажа» в Триптих Арт

Галерея «Триптих АРТ» 2278
glazed-madonnas-persens
exhibition 02 February - 25 February

Артём Андрейчук (Kaffelman) «Perfection»

Бар RAW 2314
ЩЕ

Коментарі