“Liminal edition” в Port creative hub

Коли

12 April - 06 May

Де

Port creative hub Київ, вул. Набережно-Хрещатицька, 10-А

Вартість

Бесплатно

12 квітня у Port creative hub відкрився проект львівських молодих художників Liminal edition, які зображають момент руху та конфліктних і абсурдних ситуацій у часи соціальних потрясінь.

invitation

На виставці представлені роботи художників, які походять з різних міст, проте зараз працюють у контексті сучасного львівського художнього процесу. Практика художників сформувалась у просторі, який набуває рис лімінальності, тобто перехідності у часи соціальних потрясінь. Саме звідси виникає така гра слів у назві проекту «Liminal edition», обмежений тираж (limited edition), те, що швидко закінчується, і має «лімінальний» характер. «Випуск лімінального мистецтва» підкреслює комічність ситуації, коли за відсутності інституційної підтримки в Україні, художники створюють щось паралельно, незалежно від українських інституцій, подеколи з їх підтримкою. «Перехідність» зумовлена зовнішніми обставинами.

img_0364

В експозиції презентовано фотографії і відео, які зображують моменти руху, виявляють конфліктні і абсурдні ситуації. Вікторія Довгадзе фіксує фрагменти просторів за допомогою фото. Художники Анатолій Татаренко, Данило Ковач, доповнюють фото власними візуальними коментарями і реконструйованими ситуаціями. Олег Перковський використовує змішані медіа щоб передати динаміку швидких переходів кадрів, властивих еротичним фільмам і друкованим виданням.

 img_2778

«Роботи, представлені на виставці, були створені в різний час і з різними мотивами» –– коментує кураторка проекту Валерія Карпань. –– «Деякі з проектів довготривалі, і ми покажемо лише фрагменти, більшість робіт демонструються вперше. Автори робіт належать до одного середовища молодих львівських художників, які працюють і проводять вільний час разом, тому інколи індивідуальні досвіди і знання частково можуть бути присвоєні групою».
8cfa7425f2335c169fc818524dd711b7

Перехідні простори, такі, що перебувають біля кордону фізично і перехідний характер соціальних груп –– сприятливе середовище для виникнення незвичайних ситуацій у спілкуванні і діях. Методи і бачення, яке формується у майстернях, галереях, квартирах, вулицях Львова, виникають у просторі між численними ідентичностями, які в процесі обміну і руху підважують владні висловлювання і виявляють численні протиріччя.

Коли: 12 квітня – 6 травня , 14.00 – 20.00 (щодня крім понеділка, перевіряйте наявність змін у графіку на сторінці у Фейсбуці)

Де: Port creative hub, вул. Набережно-Хрещатицька, 10-А

Організатори

Схожі заходи

Портрет художника. Анатолій Криволап - Академія мистецтв України
виставка 30 September - 28 October

Портрет художника. Анатолій Криволап – Академія мистецтв України

Академія мистецтв України 11566
«Відродження» - виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури
виставка 26 August - 26 October

«Відродження» – виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури

Музей видатних діячів української культури 11695
ЩЕ

Коментарі