1400x90-arthuss-2

«BIG PARTY! FOR ARTISTS ONLY!» в Щербенко Арт Центр

Коли

04 December - 08 December

Де

Щербенко Арт Центр м. Київ, вул. Михайлівська, 22-B

Вартість

Бесплатно

«BIG PARTY! FOR ARTISTS ONLY!» в Щербенко Арт Центр

Щербенко Арт Центр представляє проект «BIG PARTY! FOR ARTISTS ONLY!» художника Михайла Алексеєнка – володаря головної премії конкурсу молодих українських художників МУХі 2017.

Проект триватиме до 8 грудня включно. На виставці буде представлена документація акції, яка відбудеться під час відкриття, та артефакти. Вхід вільний. Взяти участь в акції зможе будь яка людина, яка вважає себе художником, і зможе це  довести.

Михайло Алексеєнко про свій проект «BIG PARTY! FOR ARTISTS ONLY!»:

«Мене завжди цікавила відносність поняття художніх конкурсів, оцінка творів і визначення переможця. В таких ситуаціях здебільшого  порівнюються  зовсім  різні витвори мистецтва, і неможливо сформулювати сталі критерії відбору. Цікаво чи не цікаво? Актуально чи не актуально?

Зазвичай, окрім реалізації задуманого, художні премії – це можливість отримати кошти, адже більшість художників позбавлені фінансової підтримки і не можуть дозволити собі заробляти виключно професійною діяльністю. Отримавши головну премію МУХі, я вирішив розділити половину в виграшу з українською арт-спільнотою, але, як саме це зробити?»

Проект «BIG PARTY! FOR ARTISTS ONLY!» ставить питання, хто такий художник, для чого і для кого створюються виставки? Що саме залишається після виснажливої роботи над проектом та після відкриття?

Михайло Алексеєнко
Народився 1989 року у Києві. У 2013 закінчив Національну академію образотворчих мистецтв та архітектури. Учасник та один із організаторів арт-сквоту «Хаят» (2011) та групи «ЙОД» (2013). Співзасновник та куратор незалежного арт-простору «Квартира 14» (2016). Володар премії МУХі 2017 та номінант конкурсу PinchukArtCentre Prize 2018. Мав персональні виставки в Малій галереї Мистецького Арсеналу (Київ), Квартирі 14 (Київ), Vovatanya Gallery (Харків), Муніципальній галереї міста Харків. Представляв свої роботи в Україні, Польщі, Франції, Італії, США та Греції. Живе та працює у Києві.

Конкурс МУХі
Некомерційний проект, спрямований на системне формування нових імен серед молодих українських художників. Назва МУХі походить від «Молоді Українські Художники і …». Перша виставка МУХі була проведена в 2009 році в Боттега Галереї. З того часу проект був реалізований 6 разів. Його мета – підтримка художників, котрі хочуть заявити про себе, прагнуть розвиватися, працюють в руслі новітніх світових тенденцій, активно продукують оригінальні ідеї та задуми в українському мистецтві.

Щербенко Арт Центр
Заснований галеристкою і кураторкою Мариною Щербенко. Завдання центру – створити можливості для діалогу між представниками світу мистецтва і широкою аудиторією. Центр займається виставковою діяльністю, а також виступає майданчиком для проведення лекцій, круглих столів та воркшопів з провідними майстрами сучасного мистецтва України та інших країн.

Організатори

Схожі заходи

Портрет художника. Анатолій Криволап - Академія мистецтв України
виставка 30 September - 28 October

Портрет художника. Анатолій Криволап – Академія мистецтв України

Академія мистецтв України 11130
«Відродження» - виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури
виставка 26 August - 26 October

«Відродження» – виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури

Музей видатних діячів української культури 11263
ЩЕ

Коментарі