Фінальна виставка робіт учасників Українського обміну принтами та виставка Олександри Вальчук “Сад гравюр”

Коли

18 February - 01 March

Де

GALLERY 83 Київ, вул. Тарасівська, 3-А

Вартість

Бесплатно

Фінальна виставка робіт учасників Українського обміну принтами та виставка Олександри Вальчук “Сад гравюр”

GALLERY 83 ПРЕЗЕНТУЄ ОДНОЧАСНО ДВА ПРОЕКТИ: УКРАЇНСЬКИЙ ОБМІН ПРИНТАМИ #4 ТА ПЕРСОНАЛЬНИЙ ПРОЕКТ ОЛЕКСАНДРИ ВАЛЬЧУК «САД ГРАВЮР»

18 лютого в київській Галереї 83 було представлено відразу два проекти: фінальна виставка робіт учасників Українського обміну принтами та персональна виставка “Сад гравюр” одеської художниці Олександри Вальчук, яка є постійною учасницею Обміну.

У білій залі галереї експонуватимуться 60 мініпринтів, створених учасниками Українського Обміну Принтами, який пройшов вже вчетверте. Цього року в ньому взяли участь художники з України, Італії, Австрії, Іспанії, США та Індії. Обмін малими формами графіки є доволі популярним та розповсюдженим форматом у мистецькому світу як чудова нагода обміну авторськими техніками та досвідом серед майстрів графіки. В Україні він є ініціативою Іри Гвоздик – художниці, засновниці Gallery 83 та майстерні НАПАПЕРІ.

Фінальна виставка робіт учасників Українського обміну принтами та виставка Олександри Вальчук “Сад гравюр”

Суть Обміну полягає в тому, що художник надсилає лімітований тираж відтисків, створених спеціально для обміну. Всі роботи учасників мають бути заданого розміру. Дозволяється використовувати будь-які відомі техніки ручного друку. Організатор обміну, майстерня НАПАПЕРІ, залишає 2 естампи (відбитки) для архіву та виставки-продажу, інша частина тиражу способом вибіркового жеребу повертається учасникам. Таким чином, кожний учасник по завершенню обміну має у власній колекції роботи своїх колег. Беручи участь в подібних обмінах по всьому світу, художник має унікальну можливість зібрати вдома власну колекцію оригінальних робіт.

Презентовані кожний власним твором у рамках виставки, мистці ніби створюють віртуальний проект, де спільним є лише вид мистецтва – станкова графіка. В одному просторі можна буде побачити і вираження професійних навичок, і відсилки до історії, і претензію на актуальність, і шанобу до власної традиції, і потяг до інтимних переживань.

img_2358

Паралельно, в рамках фінальної виставки Обміну буде презентовано персональний проект “Сад гравюр” Олександри Вальчук. Художниця створила серію гравюр із зображеннями рослин, які відбиралися за двома параметрами. Вони мали рости в Одеському Ботанічному Саду, або на вулицях рідного міста. “У виставки є кілька цілей,- розповідає Олександра. Перша- естетична. Друга- освітня- познайомити глядача з технікою ручного друку та звернути увагу на те, що всі рослини, які ми бачимо на вулицях Одеси, є привезеними сюди з різних куточків світу не більше двох сторічь тому”.

img_20181007_163224

Протягом виставки робіт Обміну Принтами доброю традицією стало проведення благодійних заходів, на яких ми збираємо кошти діткам, що потребують нашої з вами підтримки. Цей раз не став виключенням і кошти з продажу оригінальних естампів (офорти, гравюри, літографії, монотипії) підуть на потреби Рівненського обласного спеціалізованого будинку дитини.

Вхід вільний

Адреса: GALLERY 83. Київ, вул. Тарасівська, 3-А

Тривалість виставки: 18.02 – 1.03.2020

Організатори

Схожі заходи

Портрет художника. Анатолій Криволап - Академія мистецтв України
виставка 30 September - 28 October

Портрет художника. Анатолій Криволап – Академія мистецтв України

Академія мистецтв України 11596
«Відродження» - виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури
виставка 26 August - 26 October

«Відродження» – виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури

Музей видатних діячів української культури 11724
ЩЕ

Коментарі