“АВС-арт” запрошує в новий простір галереї на групову виставку «ВІДКРИТИЙ ФОРМАТ»

Коли

20 March - 07 April

Де

АВС-арт м. Київ, вул. Глибочицька, 32-В, 3-й поверх

Вартість

Бесплатно

«АВС-арт» – галерея номадична. Від 2009 року вона стала першою в часовому вимірі на Воздвиженській вулиці, першою в просторовому вимірі на Андріївському узвозі й наразі є першою й єдиною великоформатною галереєю відкритого типу на Глибочицькій. Така мистецька стратегія дозволяє, не фіксуючись на територіальних межах, додавати нових сенсів в артистичну атмосферу Міста, співпрацюючи з новою локацією, рухаючись не лише в переносному, а й у прямому сенсі. З іншого боку, ми лишаємо сталим внутрішній вектор розвитку, із року в рік акцентуючи на знаковому й неперехідному українському мистецтві.

1

Освоюючи хронотоп Подолу, ми взаємодіємо з генієм місця, вловлюємо тонкі вібрації настроїв довкілля, завважуємо ходу історії вулицями старого Києва й архітектоніку наддніпрянських схилів…

Нова локація – нова точка опертя в культурному середовищі, можливість експериментувати й творити візуальні сенси в динамічних координатах сучасності.

 

«Відкритий формат» об’єднав живописні полотна, що потребують передусім простору. Експозиційна площа нового приміщення дозволяє розгорнути виставку, котра залучає глядача до масштабного споглядання. Завдяки цьому проекту галерея «АВС-арт» може оживити роботи класиків і сучасників українського мистецтва, котрі багато років зберігалися в запасниках, представити публіці високі зразки монументального художнього мислення, зібрати в одному часопросторі різні школи й покоління.

2

В експозиції – Петро Антип, Петро Бевза, Петро Гончар, Андрій Гуренко, Віктор Зарецький, Федір Захаров, Ернест Контратович, Андрій Коцка, Євген Лещенко, Іван Марчук, Федір Манайло, Любомир Медвідь, Ігор Мельничук, Ольга Петрова, В’ячеслав Приходько, Сергій Савченко, Анатолій Фурлет, Іван Шутєв, Олег Ясенєв та інші майстри образотворчості.

 

Відкриття виставки – 20 березня 2018 о 18 годині.

Адреса: м. Київ, вул. Глибочицька, 32-В, 3-й поверх.

Виставка працює 20 березня – 7 квітня 2018 з 12:00 до 19:00 щодня, крім неділі та понеділка. Вхід вільний.

Організатори

Схожі заходи

Портрет художника. Анатолій Криволап - Академія мистецтв України
виставка 30 September - 28 October

Портрет художника. Анатолій Криволап – Академія мистецтв України

Академія мистецтв України 11124
«Відродження» - виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури
виставка 26 August - 26 October

«Відродження» – виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури

Музей видатних діячів української культури 11257
ЩЕ

Коментарі