Замовити книгу "Що це взагалі таке? 150 років сучасного мистецтва в одній пілюлі". Вілл Гомперц

Валентина Засуцька. «#колитиживеш» в галереї «Хлібня» Національного заповідника «Софія Київська»

Коли

06 April - 30 April

Де

Національний заповідник «Софія Київська» Київ, вул. Володимирська, 24

Вартість

Бесплатно

afisha-100h52-5

6 квітня 2018 року о 18-00 в галереї «Хлібня» Національного заповідника «Софія Київська» відкривається персональна виставка художниці Валентини Засуцької «#колитиживеш».

Тільки ти сам обираєш фарби свого життя – тема нового великого циклу робіт художниці Валентини Засуцької. У своєму проекті художниця на перше місце ставить проблему людської самосвідомості, розглядаючи її як універсальне переживання як для особистості, так і для соціуму.

На полотнах Валентини Засуцької всі люди підкреслено різні – європейці, люди східної зовнішності, афроамериканці. Але внутрішньо всі вони однакові – герої робіт Засуцької знаходяться у внутрішньому конфлікті між своїми уявленнями про добро, етику, благополуччя і між тим, з чим вони стикаються в своєму житті. Що реальніше – наш внутрішній світ і очікування, або те, з чим ми стикаємося в об’єктивної дійсності?

Фантастичний, нереальний світ фестивалю Burning Man в пустелі Black Rock Desert, США, в якому взяла участь Валентина в 2017 році, став вікном в іншу реальність, перевернувши звичні уявлення про те, якими можуть бути відносини між людьми. Одними з ініціаторів створення фестивалю були американські айтішники, головними його принципами вони зробили: декоммодіфікацію, радикальну самодостатність і самовираження, відповідальність і громадські зусилля.

 «Твоя зона комфорту знаходиться за межами звичного. Найважливіше і чарівне, що може з тобою статися в цьому короткому житті, знаходиться далеко за межами твого уявлення про свої можливості. Питання лише в тому, чи вистачить у тебе духу запитати себе про це », – ділиться своїми враженнями Валентина Засуцька.

Відкриття виставки 6 квітня в 18-00 в Національному заповіднику «Софія Київська» в приміщенні галереї «Хлібня».

Виставка пройде з 6 по 20 квітня 2018 року.

Організатори

Схожі заходи

Портрет художника. Анатолій Криволап - Академія мистецтв України
виставка 30 September - 28 October

Портрет художника. Анатолій Криволап – Академія мистецтв України

Академія мистецтв України 11563
«Відродження» - виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури
виставка 26 August - 26 October

«Відродження» – виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури

Музей видатних діячів української культури 11692
ЩЕ

Коментарі