«Ні риба, ні м’ясо» в White World

Коли

11 December - 30 December

Де

White World м. Київ, вул. Пушкінська, 21-А

Вартість

Бесплатно

«Ні риба, ні м’ясо» в White World

З 11 по 30 грудня у центрі сучасного мистецтва «Білий Світ» проходитиме виставка білоруських художників Володимира Зленка та Андрія Петкевича «Ні риба, ні м’ясо».

 «Ні риба, ні м’ясо» в White World

Цього грудня ЦСМ «Білий Світ» познайомить глядачів з особливим способом вдало провести найтемніший місяць року. Гори м’яса, гострі рибні страви, кохання та танці біля багаття – змерзнути не дадуть нікому.

Художники В. Зленко та А. Петкевич – досвідчені митці, учасники численних симпозіумів та пленерів, автори багатьох виставок у Білорусі та за її межами. У Києві вони представляють спільний проект «Ні риба, ні м’ясо», в якому, втім, є і риба, і м’ясо, і багато іншого їстівного та вражаючого.

«Ні риба, ні м’ясо» в White World

Яскраві, насичені кольори їхніх полотен, пікантні страви та пікантні теми підіймають апетит та температуру у виставкових залах. Зображені звірі, люди та магічні істоти сперечаються за свій порядок у харчовому ланцюзі. Вишукана трапеза сама не проти стати мисливцем, дарма що пройшла термічну обробку й сервірована на блюді.

«Ні риба, ні м’ясо» в White World

Алегорично та іронічно художники розмірковують над життям, смертю та коханням. Підсерія полотен «РибаLove» несе найупізнаваніший символ любові – червоне серце, а риба, що зустрічається тут у безлічі варіантів – символізує життя та Христа. Про незвіданий підводний світ ми знаємо так само мало, як про людську душу, де християнські уявлення уживаються з первісно-язичницькими звичаями. Серія картин «М’ясо» викриває людські гріхи та вади: образи на полотнах агресивні та приземлені, а алегорії та гумор тяжіють до сарказму.

«Ні риба, ні м’ясо» в White World

Отже, з 11 по 30 грудня «Білий Світ» запрошує поціновувачів мистецтва пройти тест на синестезію – почути тріск вогнища, вдихнути аромати майстерно зображених страв й відчути хвилі, здійняті русалкою.

Подія на Facebook: https://www.facebook.com/events/334234590701543

Сторінка галереї «Білий Світ»: https://www.facebook.com/whitewworld

Відкриття виставки відбудеться 11 грудня о 19:00

Експозиція триватиме до 30 грудня

Розклад роботи галереї:

Вт-нд – 11:00-19:00; пн – вихідний

Вхід вільний

Організатори

Схожі заходи

Портрет художника. Анатолій Криволап - Академія мистецтв України
виставка 30 September - 28 October

Портрет художника. Анатолій Криволап – Академія мистецтв України

Академія мистецтв України 11110
«Відродження» - виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури
виставка 26 August - 26 October

«Відродження» – виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури

Музей видатних діячів української культури 11241
ЩЕ

Коментарі