«Механіка буття» в Lera Litvinova Gallery

Коли

01 December - 14 December

Де

Lera Litvinova Gallery м. Київ, пров. Гуцала, 3

Вартість

Бесплатно

«Механіка буття» в Lera Litvinova Gallery

Арт-простір Lera Litvinova Gallery представляє персональну виставку Василя Жирова під назвою «Механіка буття».

Lera Litvinova Gallery відома знаковими арт-проектами як в Україні, так і за кордоном, які влаштовуються з метою поширення творчості сучасних українських митців поміж поціновувачів мистецтва.

«Механіка буття» в Lera Litvinova Gallery

Полотна Василя Жирова були представлені на різноманітних виставках в Україні та за її межами. Для експозиції «Механіка буття» відібрано роботи автора, виконані у стилі колажного живопису та ассамбляжу. Для картин Василя Жирова характерна нестандартність образів, абстрактне відображення дійсності та об’ємне  наповнення площини. Кольорові клаптики створюють незвичні фігури, сміливо перетворюють ординарні речі на нові і виняткові.

Техніки колажу та ассамбляжу споріднені, але мають певні відмінності. У перекладі з французької ассамбляж означає «збірка». Збираючи різні предмети або їх фрагменти в єдину композицію, автор створює тривимірне зображення, за структурою схоже на колаж. Художник може використовувати для роботи як живописні матеріали, так і готові форми предметів. Ассамбляж у своїй творчості часто застосовували дадаїсти, сюрреалісти, а також митці, що працювали у стилі поп-арт. Серед відомих авторів, хто цікавився цією технікою та використовував її у своїх роботах Пабло Пікассо, Жорж Брак та Зак Фриман.

«Механіка буття» в Lera Litvinova Gallery

Полотна Василя Жирова вражають своєю нестандартністю і геометричністю. Абстракція, серед якої вимальовуються образи, вдало переплітається з кубізмом. Особливістю робіт Василя Жирова, окрім використання технік колажу та ассамбляжу, є специфічний підбір кольору – в межах одного полотна автор використовує подібні кольори, розбавляючи їх контрастними барвами. Деякі полотна художника схожі на стародавні витвори мистецтва, що приваблюють відблисками золота і цікавими орнаментами.

«Механіка буття» в Lera Litvinova Gallery

Куратором проекту виступає Леонора Янко, мистецтвознавець, арт-менеджер, та директор Lera Litvinova Gallery. Вона зазначає: «У новій виставці ми вирішили представити неймовірні роботи Василя Жирова, виконані в досить незвичній техніці колажного живопису та ассамбляжу. Авторів, що представляють ці техніки на українській арт-арені небагато. Ассамбляж та колаж тісно перегукуються між собою. Такі технічні прийоми забезпечують витворам емоційну насиченість і гостроту».

Виставка триває до 14 грудня.
Вхід вільний.

Організатори

Схожі заходи

Портрет художника. Анатолій Криволап - Академія мистецтв України
виставка 30 September - 28 October

Портрет художника. Анатолій Криволап – Академія мистецтв України

Академія мистецтв України 11744
«Відродження» - виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури
виставка 26 August - 26 October

«Відродження» – виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури

Музей видатних діячів української культури 11883
ЩЕ

Коментарі