«Grammar. Fix.» в Voloshyn Gallery

Коли

20 December - 26 January

Де

Voloshyn Gallery Київ, вул. Терещенківська, 13,

Вартість

Бесплатно

«Grammar. Fix.» в Voloshyn Gallery

Voloshyn Gallery представляє персональний проєкт «Grammar. Fix.» Івана Світличного.

Констатуючи, що наразі перед людством постають непередбачені задачі, автор працює в площині таких питань: Що визначатиме статус твору мистецтва та становитиме нову візуальність у майбутньому? Яким буде наше сприйняття навколишнього середовища? Якими будуть нові пріоритети? Ці питання він прагне вирішити через серію проєктів, фіналом яких має стати перфоманс.

Іван Світличний

Інсталяція «Grammar.Fix.» є проміжною ланкою в цій серії та послідовним продовженням проєкту «Script», що було представлено в PinchukArtCentre у 2018 році. В роботі «Script» автор зосереджувався на накопиченні даних для створення сценарію майбутнього перфомансу, тоді як в проєкті «Grammar.Fix.» Світличний опрацьовує ці дані. Фокусуючись на розпізнаванні частин візуальної мови, в інсталяції «Grammar.Fix.» автор використовує графічні малюнки та нові медіа — світло, звук й відео.

Проєкт створено у 2019 році та експонується вперше.

Іван Світличний

Про автора:

Іван Світличний народився у 1988 році у Харкові. У 2012 році закінчив Харківську державну академію дизайну та мистецтв (факультет станкової та монументальної скульптури). У 2010 році став засновником і куратором творчого експозиційного центру TEЦ (Харків), а в 2013 році – співзасновником експозиційного середовища Shuhliada – платформи для підтримки незалежних мистецьких проєктів. З 2015 року – учасник «Інституції нестабільних думок».

Світличний брав участь у Венеційській бієнале в рамках проєкту «Парламент» (Український павільйон, 2017 рік). Учасник фестивалю мистецтва та цифрової культури transmediale Vorspiel 2018 року. У різні роки був номінантом премії Pinchuk Art Prize.

У 2018 році Світличний став володарем Премії ім. Казимира Малевича. Роботи автора є в колекціях Національного художнього музею України, Cittadellarte-Fondazione Pistoletto, а також у приватних колекціях. Нині автор живе та працює у Києві.

Організатори

Схожі заходи

Портрет художника. Анатолій Криволап - Академія мистецтв України
виставка 30 September - 28 October

Портрет художника. Анатолій Криволап – Академія мистецтв України

Академія мистецтв України 11726
«Відродження» - виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури
виставка 26 August - 26 October

«Відродження» – виставка Лери Літвінової у Музеї видатних діячів української культури

Музей видатних діячів української культури 11864
ЩЕ

Коментарі