Всеукраїнська Бієнале Левкасу 2019

chernozem.info 28.11.2018

Всеукраїнська Бієнале Левкасу 2019

Що може бути водночас старовинним та новітнім, сакрально-традиційним та сучасно-експериментальним? Що може сяяти без додавання золота чи фосфору? Це – левкас.

Техніка левкасу здавна використовувалась живописцями для надання творам міцності та довговічності, закріплення пігменту на дошці та досягнення ефекту ніжного сяйва, що просвічується крізь фарбу. Класичний рецепт левкасу: перед нанесенням малюнку дошка проклеюється паволокою і багатошарово ґрунтується сумішшю крейди, желатину та олії. За таким принципом левкасні твори створюються і сьогодні, а поява сучасних матеріалів для левкасної суміші зумовила розповсюдження левкасу серед митців зовсім різних течій і їхню палку любов до цієї техніки.

Не байдужі до левкасу і в центрі сучасного мистецтва «Білий Світ». ЦСМ оголосив підготовку до Всеукраїнської Бієнале Левкасу, до участі в якій запрошено всіх охочих митців-левкасистів. Правила участі прості: необхідно виконати одну роботу, що відповідає вимогам конкурсу, та надіслати її якісне фото електронною поштою до 15 грудня. Бієнале включає відбірковий та основний тури. Участь у конкурсі безкоштовна. Переможців чекають грошові винагороди.

Роботи, що пройшли в основний тур, експонуватимуться на виставці в «Білому Світі» у березні 2019 року.

Детальніше про умови участі та контакти організаторів можна почитати за посиланням:

https://telegra.ph/Pravila-uchast%D1%96-u-Persh%D1%96j-Vseukrainskoi-B%D1%96yenale-Levkasu-11-15

Поспішіть надіслати заявки на участь у Бієнале та розповісти про неї своїм друзям, адже до завершення прийому робіт залишилося менше трьох тижнів.

_________________________________________________________

Більше про сучасне українське та світове образотворче мистецтво — в книгах:

Матеріали на схожі теми

Коментарі