20 – 26 травня в Києві пройде щорічний фестиваль мистецтва Kyiv Art Week

chernozem.info 23.04.2019

Kyiv Art Week 2019

З 20 по 26 травня в Києві пройде четвертий міжнародний фестиваль сучасного мистецтва Kyiv Art Week. Подія включає в себе ряд інсталяцій і художніх спецпроектів по всьому місту, освітню програму, показ короткометражних фільмів про сучасне українське мистецтво і великий ярмарок галерей і арт-об’єктів Kyiv Art Fair. У цьому році на ярмарку буде представлено і виставлено на продаж понад тисячу робіт світових і українських художників.

Kyiv Art Week 2019

Kyiv Art Week – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва, популярний в Україні і вже добре відомий за її межами. У минулому році його відвідало понад двадцять тисяч гостей. У тому числі безліч зарубіжних діячів мистецтва і журналістів. Фестиваль охоплює ряд локацій по всьому місту, де будуть представлені тематичні інсталяції та спецпроекти українських і міжнародних художників і кураторів. Серед інших, спецпроект “Phantom Models 6” в Національному музеї медицини України від актуального італійського художника Крістіана Фогароллі і куратора Джулії Коллетти; експозиція на Володимирському ринку “Footnote 11” Барбари Пивоварський і Гійома Роло; ряд українських проектів. Незабаром подробиці кожного з них будуть анонсовані на офіційному сайті і на сторінці.

Kyiv Art Week 2019

Окрема велика подія в рамках фестивалю – щорічний ярмарок Kyiv Art Fair – в цьому році залучила сорок галерей, в тому числі з Німеччини, Австрії, Данії, Франції та США. Одна з місій ярмарки – познайомити киян і гостей столиці з художніми роботами актуальних українських та світових авторів. В єдиному просторі Комплексу “Торонто-Київ” загальною площею до 5000 кв м, відвідувачам буде представлено близько тисячі арт-об’єктів від більш ніж двохсот художників.

Офіційне відкриття Kyiv Art Fair 2019 відбудеться в четвер 23 травня. У цей день продумана спеціальна програма, що включає аудіо-візуальне шоу і презентації ряду спецпроектів. Це знакова подія, на яку з’їжджаються впливові діячі мистецтва, колекціонери і представники світових і українських культурних інституцій. Однак, відвідати її може кожен бажаючий за умови придбання квитка.

Kyiv Art Week 2019

Традиційно ярмарок буде проходити в Комплексі “Торонто-Київ” в самому центрі столиці. Вїн триватиме чотири дні з 23 по 26 травня.

Одна з цілей Kyiv Art Week – розвиток художньої інфраструктури Східно-Європейського регіону. Фестиваль виступає ініціатором різнобічних взаємодій в культурному полі, а також майданчиком для демонстрації різних напрямків у сучасному світовому мистецтві. Тема Kyiv Art Week – 2019: “Це не змагання” (This Is Not A Competition).

Kyiv Art Week 2019

Kyiv Art Week проводиться за підтримки Київської міської державної адміністрації з ініціативи українських культурних інституцій та діячів.

За новинами Kyiv Art Week можна також стежити на сторінці www.facebook.com/KyivArt.

Посилання та інша корисна інформація:

Ярмарок Kyiv Art Fair 2019: Комплекс “Торонто-Київ” вул. Велика Васильківська, 100.

Вхід на ярмарок Kyiv Art Fair 2019: 70 грн.

Квитки на відкриття Kyiv Art Fair 23 травня – 200 грн.

Зустріч Kyiv Art Week 2019: https://www.facebook.com/events/420785025359967/

Фейсбук Kyiv Art Week: https://www.facebook.com/KyivArt/

Сайт Kyiv Art Week: http://kyivartweek.com

Локація Kyiv Art Fair і партнер Kyiv Art Week – Комплекс “Торонто-Київ”: https://www.facebook.com/torontokyiv/

________________________________________________________

Більше про сучасне українське та світове образотворче мистецтво — в книгах:

Матеріали на схожі теми

Коментарі