Більше 30 художників та понад 50 робіт на фестивалі високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage

chernozem.info 12.08.2019

Bouquet Kyiv Stage

Фестиваль, організований Домом «Майстер Клас», проходитиме з 16 по 26 серпня у саду «Софії Київської» та у музеї «Золоті ворота».                                                                       

Програма Bouquet Kyiv Stage охоплює потужний музичний напрямок, покази українського кіно, театралізовані екскурсії та інтерактивні активності, цикл бесід під ясенем із відомими культурними діячами. За 11 днів фестивалю гості зможуть відвідати 25 концертів класичної, сучасної камерної і симфонічної, джазової, електронної, експериментальної музики, концертів українських та зарубіжних гуртів, оркестрів та всесвітньо відомих солістів і диригентів. Наскрізною темою фестивалю цього року є «Звуки міста». А основною філософією — взаємодія та співтворчість.

У рамках фестивалю запланована і окрема візуальна програма, яка охоплює одразу кілька мистецьких проектів. Це і художні виставки, і фотопроекти.

 

Виставка Олександра Дубовика «Білий Букет»

Український живописець, графік і монументаліст Олександр Дубовик є своєрідним співавтором фестивалю, оскільки символ культурного заходу —  Букет —  це подарунок художника Bouquet Kyiv Stage. У роботах, які будуть представлена на фестивалі, художник переосмислює символ букету, намагаючись відійти від усталеного значення в сторону багатозначності.

«Ця життєствердна ідея виникла як символ гармонії, цілісності, внутрішньої єдності і торжества людського Духу як символу широкого розуміння «людського виміру» і віри в майбутнє, —  розповідає Олександр Дубовик. —  Білий Букет —  потужний символ, що об’єднує в собі за принципом сполучення багато предметних рядів, епох, стилів, умовностей і психологічних установок, як рівноправна складова багатьох реальностей у багатьох вимірах. «Білий Букет» відслоює від образу усталене значення на користь багатозначності та повної осмисленості». 

На виставці будуть представлені роботи, написані художником в різні періоди його життя.

Коли: відкриття 16 серпня о 19.30

Де: виставкова зала «Хлібня», «Софія Київська»

Виставка працює з 16 до 26 серпня, з 9.00 до 21.00

Вхід за квитком до «Софії Київської» — 50 гривень

f5

Виставка «Автопортрет з букетом», кураторка Юлія Лазаревська

Ще одна художня виставка — «Автопортрет з букетом» — охоплює 55 картин, написаних 31 художником. Митці працюють у різних стилях, техніках і світоглядних парадигмах, а відтак їхні дуже різні роботи утворюють  єдиний — особливий — візуальний букет. «Автопортрет з Букетом» — це 31 історія, розказана кожним художником про себе. Це — багатство фантазії й душі, натхнення і енергія.

Авторка ідеї та кураторка проекту — кінорежисерка, сценаристка, художниця, скульпторка Юлія Лазаревська.

Серед художників, які беруть участь у виставці, — Матвій Вайсберг, Владислав Шерешевський, Наталія Пікуш, Людмила Корж-Радько, Катерина Корнійчук, Богдан Голояд, Марта Базак, Андрій Александрович-Дочевський, Ольга Петрова, Володимир Подлевський, Анатолій Степаненко та інші.

Більшість робіт були написані художниками спеціально для цієї виставки.

«Виставковий проект «Автопортрет з Букетом», задуманий художницею Юлією Лазаревської під враженням від Bouquet Kyiv Stage 2018, є знаковою подією візуальної програми фестивалю. Причому ідея Юлії Лазаревської, кураторки проекту, полягала не в тому, щоб показати всіх художників з квітами в руках, а щоб представити їх як розкішний букет творчих особистостей, букет талановитих українських художників, — розповідає ідейна натхненниця та ініціаторка фестивалю Bouquet Kyiv Stage Ірина Буданська. —  Автопортрет художника — це завжди дуже цікаво, оскільки саме автопортрет відкриває завісу внутрішнього і дуже особистого світу художника. На виставці ви зможете побачити, наскільки всі автопортрети різні, але є в них одна спільна риса — вони всі дуже щирі».

Коли: відкриття 17 серпня о 16.00 годині

Де: мансарда Будинку Митрополита, «Софія Київська».

Виставка працює з 17 до 26 серпня, з 9.00 до 21.00

Вхід за квитком до «Софії Київської» — 50 гривень

f2

Виставка Вікторії Зубенко «Зупинись. Дивись. Мистецтво»

Також у рамках програми «Візуальне мистецтво» 18 серпня відкриється виставка Вікторії Зубенко «Зупинись. Дивись. Мистецтво». Основою експозиції стала альтернативна лінія речей зі спробою культурної ідентифікації країни. У кожній створеній речі — фрагмент візерунку мозаїчних панно, нанесених на автобусні зупинки найвідомішими українськими художниками 60-х років минулого століття: Володимиром Патиком, Миколою Андрущенком, Аллою Горською, Віктором Зарецьким, Богданом Сорокою, Богданом Сойкою та іншими.

Митці-монументалісти зробили зі звичайних зупинок витвори архітектурного мистецтва, часто наївні, але прекрасні та самобутні. А Вікторія Зубенко знайшла у звичних для нас зупинках громадського транспорту потужне джерело натхнення і створила  прості речі, втім, сповнені глибокого змісту і краси.  Так на хустках і шаликах із італійського шовку ожили візерунки з автобусних зупинок Жабелівки, Богданівки, Стадні та інших сіл, селиш та містечок. Багатьох з цих мозаїк вже немає, вони були зруйновані, натомість продовжують жити у мистецькому вимірі.

Цей проект — про вміння не лише бачити, а й осмислювати,  про красиві речі, сповнені глибокого змісту, і про те, що часом важливі речі є непомітними і дуже беззахисними.

Коли: відкриття 18 серпня о 16.00

Де: виставкова зала «Хлібня», «Софія Київська»

Виставка працює з 18 до 26 серпня, з 9.00 до 21.00

Вхід за квитком до «Софії Київської» — 50 гривень

new-era-orchestra

Фотопроект Кіри Кузнєцової «За п’ять хвилин до початку…»

На Арт-Стіні у «Софії Київській» буде представлений фотопроект Кіри Кузнєцової «За п’ять хвилин до початку…». Кіра Кузнєцова закінчила київський інститут кіно і телебачення за спеціальністю фотохудожник. Працює фотографом, знімає портрети, пейзажі та натюрморти на плівку і мануальну техніку.

«Минулого літа мені раптом гостро стало не вистачати класики, я ходила по місту і концерт симфонічної музики здавався бажаним свіжим повітрям. Коли дізналася, що почався Bouquet Kyiv Stage, всередині все підстрибнуло і я понеслася домовлятися про зйомки», — розповідає Кіра. Вона зробила серію портретів учасників минулорічного Bouquet Kyiv Stage – тонких і настроєвих, щирих і теплих, сповнених світлої радості.

Коли: відкриття 16 серпня

Де: Арт-Стіна, «Софія Київська»

Виставка працює з 16 до 26 серпня, з 9.00 до 21.00

Вхід за квитком до «Софії Київської» — 50 гривень

f6

Фотовиставка «Звуки міста», куратор Ігор Гайдай

Напередодні цьогорічного фестивалю Bouquet Kyiv Stage, його організатори оголосили одразу три конкурси, об’єднані єдиною темою – «Звуки міста». Усі охочі  могли надсилати тексти про звучання міста, фотографії та короткі відео на цю ж тему і записи звуків, які найбільше асоціюються з Києвом. Найкращі тексти прозвучать зі сцени фестивалю, надіслані звуки композитор Сергій Круценко вплете у симфонію, яку пише спеціально для Bouquet Kyiv Stage, а фотографії стануть частиною виставки на території «Софії Київської».

Куратор конкурсу і фотовиставки «Звуки міста» — фотограф, засновник та співвласник «Гайдай студії» та галереї «Камера», автор трьох  фотокниг —  Ігорь Гайдай.

Серед фоторобіт, які будуть представлені на виставці, – як зроблені спеціально на конкурс, так і знімки із родинних та особистих архівів. Основні критерії: фотографія має «звучати» і передавати настрій моменту, вона має містити цікаві візуальні образи та занурювати глядача в атмосферу міського життя, передавати авторський погляд та інтерпретацію теми. Саме такі фотографії можна буде побачити на виставці «Звуки міста».

Коли: відкриття 16 серпня

Де: сад «Софії Київської»

Виставка працює з 16 до 26 серпня, з 9.00 до 21.00

Вхід за квитком до «Софії Київської» — 50 гривень

f7

Повну програму фестивалю і всі деталі щодо подій та учасників можна знайти на офіційному сайті фестивалю: http://bouquetstage.com

Повну програму фестивалю можна знайти тут:
https://drive.google.com/file/d/1Z0jyBq48aZzdPF-ZcRQEfov7TLEO0fuH/view

________________________________________________________

Більше про сучасне українське та світове образотворче мистецтво — в книгах:

Матеріали на схожі теми

Коментарі