Замовити книгу "Що це взагалі таке? 150 років сучасного мистецтва в одній пілюлі". Вілл Гомперц

Студія українського дизайну ти архітектури Sergey Makhno Architects виборола головну нагороду конкурсу “Інтер’єр року”

chernozem.info 09.12.2019

Студія українського дизайну ти архітектури Sergey Makhno Architects виборола головну нагороду конкурсу “Інтер’єр року”

Студія українського дизайну ти архітектури Sergey Makhno Architects виборола головну нагороду конкурсу “Інтер’єр року” — гран-прі за проєкт Дім Шкруба. Це будинок у передмісті Києва, виконаний у сучасному українському стилі.

Церемонія відбулася вчора, 6 грудня, 2019 у КВЦ “Парковий”. Конкурс проводиться водинадцяте і збирає більше 1000 відвідувачів щороку. Серед цьогорічних членів журі — голандець Річард Хаттен, чиї роботи експонуються у  Design Museum London і MoMA; француженка Маталі Красе, нагороджена національним французьким орденом «За заслуги», офіцерка ордена Мистецтв і літератури, а також “душа італійського дизайну”, авторка світового бестселеру про дизайн «Thammada — The Adventurous Interiors of Paola Navone» Паола Навоне.

За їхніми словами, Дім Шкруба став переможцем, тому що “він реально зірвав нам дах. Це настільки автентично і неординарно, і ні на що не схоже”.

Студія українського дизайну ти архітектури Sergey Makhno Architects

Цьогорічна перемога для студії Sergey Makhno Architects стала вже п’ятою на конкурсі “Інтер’єр року”. Раніше майстерня також отримувала гран-прі конкурсу та перемоги у номінаціях.

«Я дійсно щасливий, що цю відзнаку отримав проєкт, який фактично “зшитий” з українських традицій. Цим міжнародне журі ще раз підтвердило, що ми можемо бути цікаві світу тільки, якщо будемо самими собою. Коли я вперше відвідав Японію і побачив, як вони цінують свою спадщину, зрозумів, що українська культура — також надзвичайно багата, але ми не завжди вміємо її цінувати. Японія повернула мені Україну. Розплющила очі і, головне, відкрила серце тому багатству, що маю від народження, в себе вдома», — каже Сергій Махно.

Інтер’єр року

Дім Шкруба має традиційний для України очеретяний дах, фасад оздоблений деревом. В інтер’єрі віддали увагу сучасному мистецтву та українським традиціям: стіни з глини, за обідній стіл слугує гуцульський 1935 року, на кухні є мисник, дерево використали повторно — розібрали старі хати. Оздобили керамікою та живописом.

________________________________________________________

Більше про дизайн — в книгах:

Матеріали на схожі теми

Коментарі