Персональний проект Олександра Бабака у Каневі

chernozem.info 27.07.2018

Персональний проект Олександра Бабака у Каневі

У Каневі у виставковому просторі «ЧервонеЧорне» діє персональний проект Олександра Бабака, що презентує результат роботи художника за три роки.

“Вулиця Дніпровська”, “Still Life”, “Місцеві” – ці великі серії Бабака, що зайняли просторі поверхи галереї. Кожна з них є самодостатнім дослідженням автора, що лягають в єдину концепцію його творчості та продовжують основну тему – тему Українського села. Поступово рухаючись від сповненого кольорів пейзажу, де художник через красу спостерігає трагедію сучасності, до натюрмортів та предметів, як свідків часу, Бабак приходить до людини, пояснюючи Село як складний організм, як соціальний зріз. Бабак звертає увагу на традиції та культурні коди, що приховані у звичайному побуті, природі, та розглядає Україну з різних сторін, аналізує, описує, відтворює, реконструює.

“Свої, чужі. Місцеві – від місця. Його відчуваєш, як параметри власного тіла. Доросла війна змінила масштаби. Або, радше, позбувши іграшковості, повернула їм початкову значущість. Робить тебе важливою частиною всього організму, про що забувається в комфорті тиші. Тепер місцеві – це одна єдина спільнота розміром у країну, зі своїм минулим, теперішнім, майбутнім. Відчуття набувають реальності – тепер ідеться не про двір чи вулицю, мова не тільки про місто. МІСЦЕВІ – це портрет  нації. Принаймні дуже мріється, щоб так було!”

На виставці можна побачити живописний твір Бабака студентських років “Канів”, 1979 р та великоформатні твори “Дніпро”, «Рілля», повну серію робіт з циклу Місцеві тощо. Для відвідання виставки звертайтесь на рецепцію готелю «Княжа Гора».

Адреса галереї: Черкаська обл., м. Канів, вул. Дніпровська, 1.

Виставка триватиме до вересня 2018.

_________________________________________________________

Більше про сучасне українське та світове образотворче мистецтво — в книгах:

Матеріали на схожі теми

Коментарі