1400x90-arthuss-2

У центрі Києва відкриється незалежний виставковий простір — Set

chernozem.info 05.04.2019

У центрі Києва відкриється незалежний виставковий простір — Set

Новий незалежний арт-простір розташований на двох поверхах будинку по вулиці Ярославів Вал, 14а, поруч з метро «Золоті Ворота». Set — це україн- ська виставкова інституція європейського зразка, основою виставкової діяльності якої стане курований художній діалог між представниками різних ідей, стилів та школ в сучасному мистецтві.

«Створюючи новий арт-простір, ми свідомо відмовляємося від декларуван- ня єдиної позиції і заданого вектора становлення, відкидаємо спроби заперечити чи чинити опір реальному порядку речей. Ми відкриті для рівноправного діалогу різних поглядів, але не цікавимося проектами, що мають ідеологічне забарвлення або намагаються представити будь-яку догму» — коментує куратор простору Марія Вторушина.

У Set будуть представлені великі міжнародні виставкові проекти, персональні виставки українських та закордонних художників. Також тут планують прово- дити лекції, перформанси, вечірки і відкриті зустрічі з художниками. Програму простору формуватиме міжнародна кураторська рада, що дозволить митцям з різних країн обмінюватися досвідом і світоглядними позиціями.

У центрі Києва відкриється незалежний виставковий простір — Set

В математичній теорії множин «set» — комбінація складних функцій, які в поєднанні утворюють єдине ціле. Але для відвідувача супермаркету, або ресторану, «set» означає не більше ніж складений за недолугими правилами набір. Подібна багатоликість, єдність у різноманітті, і є обличчям сучасної культури. У глобалізованій моделі світу різні моделі розвитку мистецтва давно не змагаються, а знаходяться у постійному діалозі, який збагачує кожну зі сторін.

Set розмістився навпроти Будинку актора у будівлі, побудованій у 1910 році Мартіном Клугом на замовлення українського комерсанта Леоніда Родзянко. Експозиційний простір включає шість реконструйованих залів, загальною площею — 410 м2. Чотири з них знаходяться на першому поверсі, там же буде кав’ярня і бібліотека з виданнями про сучасну візуальну культуру. А на другому поверсі, крім виставкового простору, буде працювати бар.

У центрі Києва відкриється незалежний виставковий простір — Set

Офіційне відкриття Set відбудеться 24 травня в рамках програми фестивалю сучасного мистецтва Kyiv Art Week. Перша виставка пройде за підтримки Посольства Швейцарії в Україні, але ще до її відкриття в просторі почнуть проводити перфоманси.

Set заснувала група київських меценатів, яку очолює колекціонер Владислав Баторшин, куратором простору стала мистецтвознавець Марія Вторушина.

Офіційне відкриття відбудеться 24 травня в рамках Kyiv Art Week

________________________________________________________

Більше про сучасне українське та світове образотворче мистецтво — в книгах:

 

Матеріали на схожі теми

Коментарі