Українське видавництво ArtHuss бере участь у міжнародній програмі обміну для видавців

chernozem.info 24.01.2020
Микола Ковальчук (автор фото - Юрій Панін)
Микола Ковальчук (автор фото – Юрій Панін)

Із 1 по 9 лютого стипендіат від України, Микола Ковальчук (ArtHuss), відвідає Лондон у рамках міжнародної програми обміну досвідом від Британської Ради. Вона покликана налагодити співпрацю між видавцями Великобританії, України, Туреччини і Грузії.

Стипендіатів для участі у програмі обрали за допомогою відкритого конкурсу, вони демонструють інноваційний підхід у видавничій справі, видають різножанрові книги від нон-фікшн до дитячої літератури, або ж залучені у видавничий процес як дизайнери, редактори чи маркетологи. Від кожної країни-учасниці обрали по двоє видавців, які будуть працювати у тандемі з британськими колегами. Україну представляє незалежний графічний дизайнер Микола Ковальчук, що співпрацює з видавництвом ArtHuss та Катерина Носко, співзасновниця IST Publishing.

Микола Ковальчук (авторка фото - Христина Гладка)
Микола Ковальчук (авторка фото – Христина Гладка)

Під час візиту до Лондона, стипендіати зазирнуть за лаштунки британського видавничого сектору. А після закінчення програми обміну, зможуть взяти участь у конкурсі на отримання грантів для професійного розвитку. Цей фонд дозволить і надалі розвивати міжнародні професійні зв’язки.

_dsc1055

Микола Ковальчук очікує плідної співпраці з британськими колегами: «Я планую зосередитися на детальному вивченні їхніх робочих процесів протягом усього життєвого циклу оригінального та перекладного видання — від роботи з автором/перекладачем, роботи з ілюстраторами та дизайнерами до маркетингу, продажів та стратегій просування видань — включно з використанням програмного забезпечення, соціальних мереж та електронних продажів». Також Микола Ковальчук ознайомить британських видавців з оригінальними книгами ArtHuss: «65 українських шедеврів», що перемогла в номінації премії «ЛітАкцент — 2019» та «Історією анімації», проілюстровану з використанням доповненої реальності.

Processed with VSCO with a6 preset

Директор видавництва ArtHuss, Костянтин Кожемяка вважає, що програма обміну допоможе популяризувати українські книги за кордоном: «Ми віримо, що ця співпраця має бути двосторонньою: є чимало іноземних видань, на які чекають українські читачі, проте є також чимало речей, які світу варто знати про Україну та нашу культуру».

support-ua

Авторка тексту Валерія Пінчук

________________________________________________________

Більше про дизайн — в книгах:

Теми книги

Матеріали на схожі теми

Коментарі