Замовити книгу "Що це взагалі таке? 150 років сучасного мистецтва в одній пілюлі". Вілл Гомперц

Салах аль-Чалаби в Музее истории Киева

chernozem.info 31.03.2017

Колекція фото з виставки скульптури арабсько-українського скульптора Салаха Аль-Чалабі «Думки. Київ. Форми. Луганськ. Відчуття. Багдад» у Музеї історії Києва 17-26 березня.

Брате, може вже досить?
Брате, може вже досить?

Своє життя митець розпочав в древньому місті – Багдаді, де з молоком матері вбирав арабські пісні та шумерські казки. Попри свої творчі переконання, вже в 15 років, тодішня влада диктаторського режиму, вручила молодому художнику стару гвинтівку та відправила в лави збройних сил в зону гарячого конфлікту…

Перший крок у пекло

Після закінчення художнього інституту в Багдаді молодий скульптор від’їжджає до українського міста Луганськ, де продовжує навчання у Луганському національному університеті імені Т.Г. Шевченко. Його наставником став заслужений скульптор України – Олександр Редькин. Саме в Луганську, автор зустрічає своє кохання та одружується. Але саме в цей час на сході України відбувається окупація та військовий конфлікт. І знову дорога…

Шляхи. Долі

Дана виставка має на меті показати шлях сучасного художника через війни, кордони країн, страх, любов і переживання, які дають можливість людині осмислити світові події з філософської точки зору, а також збудувати мости між різними містами й країнами за допомогою сили мистецтва.

В добрий шлях

Твори автора, ніби промовляють до глядача про те, що сутність мистецтва неможливо обмежити рамками однієї країни. Як говорив К.Станіславський: «Мистецтво не має національності».

Благородство. Чесність. Чистота
Благородство. Чесність. Чистота

Мистецтво це міжнародна категорія, яка говорить до поціновувача різними мовами, об’єднує людей різних рас і національностей силою своєї всеохоплюючої естетики і краси, нівелюючи нерукотворні міжнаціональні кордони, переступаючи через війни і ненависть.

Сін – небесний бик

Міграція – сучасний процес, що охопив увесь світ в зв’язку з безперервними військовими конфліктами, пошуками кращих умов життя або сенсу буття. Але де б не був художник – він не може залишатися байдужим до подій та реалій навколишнього світу.

Сила землі України

Митець переосмислює їх і продукує особисту інтерпретацію подій. Зазвичай, його рішення бувають несподіваними, хвилюючими, і, водночас, приголомшують простотою й глибинністю.

Євфрат

Неординарні роботи арабсько-українського скульптора розкажуть Вам сучасну історію цивілізації, допоможуть поглянути в минуле й майбутнє, розкриють мікрокосм людини і макрокосм людства в цілому.

Пам’яті шейха Заід ібн Султан Аль Нахайам

 

 

 

 

 

 

Теми art

Матеріали на схожі теми

Коментарі